Logo_catharina_ziekenhuis_eindhoven_logo

Vier dermatologen die werden ontslagen door het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven spannen een kort geding aan tegen het ziekenhuis. De dermatologen willen dat het ziekenhuis stopt met negatieve uitlatingen over de artsen in de media omdat ze vinden dat dit hen verder beschadigt. In een andere rechtszaak eisen ze een schadevergoeding van een miljoen euro. Dit meldt De Telegraaf.

Advocaat Henk Stollenweck wil dat het Catharina Ziekenhuis per direct stopt met negatieve uitlatingen in persberichten en andere media, zo liet hij woensdag weten. Ook wil hij dat het Brabantse ziekenhuis een persbericht en persconferentie van internet haalt en de berichten rectificeert.

Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg oordeelde eind 2013 in het voordeel van de dermatologen. Het Scheidsgerecht bepaalde toen dat het ziekenhuis een miljoen euro schadevergoeding moet betalen aan de artsen omdat zij door het gedwongen vertrek uit het ziekenhuis inkomenstenverlies lijden. In de persconferentie na de uitspraak van het Scheidsgerecht beschuldigde het ziekenhuis de dermatologen van 'een soort koehandel'.

De ruzie met het ziekenhuis ontstond omdat de dermatologen een praktijk wilden oprichten voor onverzekerde cosmetische dermatologie in het ziekenhuis. Volgens het ziekenhuis was er geen toestemming voor de nieuwe praktijk. De dermatologen spreken dat tegen. Het ziekenhuis ontsloeg daarop de hele maatschap dermatologie.

© Nationale Zorggids