Logo_ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid

(Novum) - Het ministerie van Sociale Zaken heeft de behandeling van de aanvraag voor een nieuwe zorg-cao stopgezet. De eind vorig jaar afgesloten cao kan niet worden afgerond omdat thuiszorgorganisatie BTN de aanvraag blokkeert door de oude cao niet op te zeggen. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag.

 

De oude cao loopt nog door tot het einde van het jaar. Omdat BTN met die overeenkomst doorgaat, kan er geen algemeenverbindendverklaring worden afgegeven. Met die verklaring geldt de cao van Actiz en CNV voor de hele zorgsector, dus ook voor de thuiszorg. BTN zegt de aanvraag bewust te vertragen omdat er zo meer tijd is om een eigen tekst voor te leggen aan minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), schrijft de krant.

Werkgeversorganisatie Actiz sloot eind vorig jaar een akkoord met een aantal bonden, waaronder CNV Publieke Zaak. Akvakabo FNV was het niet met het plan eens en verliet de onderhandelingstafel samen met werkgeversorganisatie BTN. Die twee partijen sloten begin dit jaar een alternatief akkoord.