Logo_type_kwf_1
 
 
KWF Kankerbestrijding hoeft geen geld terug van stichting Inspire2Live. Onderzoek heeft aangetoond dat het geld verantwoord is gebruikt. Inspire2Live kwam in opspraak omdat het de subsidies van het KWF niet genoeg aan kankeronderzoek uitgegeven zou hebben. Dit meldt de NOS.
 
Een accountant is voor het KWF Kankerbestrijdingsfonds nagegaan waar het gesubsidieerde geld aan besteed is. Uit dit onderzoek blijkt dat Inspire2Live 74.000 euro niet volgens de regels heeft uitgegeven. Omdat dit bedrag voor fondsenwerving is gebruikt, heeft het KWF besloten dit bedrag niet terug te vorderen.
 
Het onderzoek was ingesteld omdat er te weinig geld aan kankeronderzoek zou zijn besteed en te veel geld naar het eigen management ging. Nadat naar het kostenplaatje is gekeken erkent KWF dat de gerekende managementkosten verantwoord zijn omdat Inspire2Live een nieuwe organisatie was die destijds helemaal opgebouwd moest worden.
 
Sinds september vorig jaar geeft het KWF geen subsidies meer aan Inspire2Live. Wel heeft het kankerbestrijdingsfonds de financiering van de projecten van de stichting overgenomen. Naar aanleiding van de ophef stapte het management van Inspire2Live op.
 
© Nationale Zorggids