Normal_deaf_or_hoh_person_at_his_workplace_using_a_video_relay_service_to_communicate_with_a_hearing_person_via_a_video_interpreter_and_sign_language_svcc_2007_brigitte_sli___mark

De website spreekkameronline.nl heeft de Beyond Borders in de Zorg-award van 2014 gewonnen. Online videoconsulten in de zorg worden via de website aangeboden. De Beyond Borders in de Zorg-award is een prijs voor de meest vernieuwende, creatieve en impactvolle samenwerking in de zorg. Dit meldt Spreekkamer Online in een persbericht. 

De website is in 2013 opgericht en biedt videoconferencing aan met onder andere huis- en bedrijfsarts spreekuren. De praktische toepasbaarheid onder een grote doelgroep was van doorslaggevende reden voor het winnen van de award. ‘De zorg zit op dit initiatief te wachten’, aldus de jury. Ook het publiek was enthousiast over het initiatief en stemde massaal mee. 
 
BoerCroon, de oprichter van de Beyond Borders Award, heeft zeven vernieuwende en opmerkelijke samenwerkingsverbanden in de zorg geselecteerd. De tweede en derde plek zijn er voor Stumass, studentenhuizen met (zorg)begeleiding voor autistische HBO en WO studenten en Therapieland, een website ter preventie van mentale ziekten die zelfhulpvragenlijsten en online therapie biedt. BoerCroon ondersteunt de winnaar bij verdere ontwikkeling van het initiatief. Daarnaast hebben de drie winnaars een kunstwerk gekozen, wat ter beschikking is gesteld door Zorginstellingen Dichterbij, Amerpoort en Pluryn. De kunstwerken zijn dezelfde kunstwerken als vorig jaar en rouleren. De prijs is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.
 
© Nationale Zorggids