Logo_download

In Nederland is de ziekenhuiszorg de afgelopen 5 jaar vooruit gegaan. De kwaliteit die momenteel in de ziekenhuizen wordt geleverd is zo hoog dat de Nederlandse ziekenhuiszorg behoort tot de top van Europa. Dit meldt Metro naar aanleiding van een rapport van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). 

In het rapport dat op dinsdag gepubliceerd is prijst de NVZ de kwaliteit van de ziekenhuiszorg aan. Zij schrijven dat de kwaliteit van de gegeven zorg in de afgelopen 5 jaar steeds verder is toegenomen. 
 
In het rapport wordt echter ook gewaarschuwd voor de uitgebreidere registratie van allerlei gegevens die veel ziekenhuizen geïmplementeerd hebben de afgelopen jaren. Door middel van deze gegevens proberen de ziekenhuizen hun kwaliteit beter in de gaten te houden. Het NVZ vindt dat de uitgebreide registratie niet altijd tot meer kwaliteit leidt. “Het meten is nodig om betere zorg te kunnen bieden, maar dit moet niet ten koste gaan van de aandacht voor de patiënt,'' legt NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy uit. Het NVZ wil nu bekijken welke registratie-methodes het meest zinvol zijn en welke niet. 
 
© Nationale Zorggids