Logo_help-164755_640

87 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden is trots op hun werk op de zorg. De meesten zijn ook zeer tevreden over hun contacten met patiënten en collega's. Daarnaast voelt 97 procent zich gewaardeerd door patiënten, zo bljikt uit onderzoek van het NIVEL Panel Verpleging & Verzorging, dit meldt NIVEL. 

92 procent van de ondervraagde verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals gaven aan het werk inhoudelijk leuk te vinden. Slechts 11 procent denkt er over binnenkort een beroep buiten de zorg te zoeken. Ook is er grote tevredenheid over de contacten met patiënten en collega's. Promotiemogelijkheden scoorden daarentegen weer lager. 
 
Professionals voelen zich het meest gewaardeerd door patiënten (97 procent). 82 procent vond dat hun leidinggevende hen waardeert en maar 50 procent gaf aan dat de directie hen waardeerde. Ruim de helft (53 procent) gaf daarnaast aan dat de directie niet of nauwelijks kennis heeft over de feitelijke problemen waar verpleegkundigen en verzorgenden mee in aanraking komen. 
 
Van alle ondervraagden waren de verpleegkundigen in de thuiszorg het meest positief. Met een score van 97 procent zijn zij de meest trotse zorgprofessionals van Nederland. De verzorgenden in de thuiszorg volgen op de 2e plaats. 91 procent gaf aan trots te zijn op het werk. 
 
Het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg, NIVEL, voerde een landelijk vragenlijstonderzoek uit onder het Panel Verpleging & Verzorging. Dit panel bestaat uit 1800 zorgprofessionals. Ruim duizend zorgverleners vulden de vragenlijst in. 
 
© Nationale Zorggids