De Pelvictrainer van Msys

De bekkenbodemspieren hebben verschillende functies in het menselijk lichaam. Zij worden gebruikt tijdens het afsluiten van de endeldarm en blaas, geven ondersteuning in de houding en zorgen voor een goede doorbloeding van het bekken. Een goede conditie van de bekkenbodem draagt bij aan de kwaliteit van gezondheid en leven.

De Pelvictrainer® is een medisch apparaat, dat door Msys is ontwikkeld voor het verbeteren van de kracht en coördinatie van de bekkenbodemspieren. Het apparaat kan worden ingezet voor de behandeling van functie-verstoringen van de bekkenbodem, zoals lage rugklachten, incontinentie, stoelgangincontinentie, seksuele disfuncties en instabiliteit van het bekken.

Met de Pelvictrainer® kunnen de bekkenbodemspieren op een eenvoudige en comfortabele manier worden getraind. Het apparaat wordt aangestuurd door een gemakkelijk te bedienen computerprogramma, waarmee het resultaat van de training zichtbaar wordt gemaakt. Wat de Pelvictrainer® uniek maakt is dat het apparaat gebruikt kan worden met de kleding aan. In tegenstelling tot eerdere revalidatie-methoden is er geen intiem contact. Dit vergemakkelijkt de training en behandeling zowel voor de cliënt en voor de fysiotherapeut. De training bestaat uit het verbeteren van coördinatie en timing en het versterken of ontspannen van de bekkenbodemspier.

Pelvictrainer® is gekoppeld met het informatiesysteem Medicalbench en laat bij de diagnose de verhouding zien tussen de functionele tekorten en de toegepaste behandelmethode. Dit kan gedaan worden omdat de Pelvictrainer® gebruik maakt van een gestandaardiseerde en gevalideerde werkwijze. Het apparaat voldoet aan de veiligheidsnormen voor medische apparatuur.

De Pelvictrainer® is ontwikkeld door Msys, partner in innovatieve zorgproducten. Het apparaat is in diverse modellen beschikbaar. Van 3 tot en met 6 april staat Msys met de Pelvictrainer® op de FIBO beurs in Keulen, in Hal 7 B53.

(Dit is een advertorial)