Normal_download__2_

Er is een schrijnend tekort aan stageplekken in de zorg, met name bij mbo-scholen in Groningen en Friesland. Het aantal leerlingen dat daarom op de opleidingen toe wordt gelaten wordt vanaf komend jaar beperkt. Het overkoepelend orgaan van het middelbaarberoepsonderwijs, de MBO Raad, noemt de situatie 'zorgwekkend'.  Dit meldt RTV Noord naar aanleiding van een bericht van de Telegraaf. 

Steeds meer scholen voeren door een tekort aan stageplekken een numerus fixus in. Dit betekent dat er een limiet gesteld wordt aan het aantal leerlingen dat aan de opleiding deel mag nemen. Voor de grotere opleidingen, zoals zorg en welzijn, zou er een overschot van honderden leerlingen per studie zijn, aldus de Telegraaf. 
 
Dit is zorgwekkend, zegt Marije Hulsbosch, woordvoerder van de MBO Raad, in het artikel van de Telegraaf. “Binnen de sectoren waar een gebrek aan stageplekken is, zoals de zorg en de bouw, ontstaat over een paar jaar een tekort aan krachten,” zo licht zij toe. “Nu kunnen we niet genoeg mensen opleiden om dat straks op te vangen.”
 
© Nationale Zorggids