Logo_download__6_

De Nederlandse tak van HIMSS, een vereniging voor informatietechnologie in de zorg uit Amerika, lanceert een nieuwe community genaamd 'eHealth Exchange'. De vereniging is voornamelijk bedoeld voor Nederlandse professionals die werken in de zorg-ict-sector. Op 2 april is de officiële start. Dit meldt Skipr. 

HIMSS Holland lanceert de nieuwe vereniging op de WoHIT 2014 conferentie die begin april in Frankrijk wordt gehouden. Nederland is, aldus Christina Roosen, vicevoorzitter van HIMSS Europe, een zeer aantrekkelijke markt voor gezondheidszorg-it. Het niveau van de IT-uitgaven in de zorgsector en de volwassenheid van de zorg maakt Nederland een van de meest aantrekkelijke markten van Europa.
 
Roosen: “Gezien deze sterke leidende positie zijn we verheugd om deze groep in Nederland te lanceren. De community zal netwerken en onderwijs ondersteunen in alle sectoren en de bekendheid vergroten van de Nederlandse Healthcare IT-successen op internationaal niveau".
 
Een comite van IT-professionals gaat daarnaast de belangrijkste activiteiten van de HIMSS Holland eHealth Exchange bijhouden. Hier wordt vervolgens aandacht aan besteed tijdens de HIMSS conferenties in Amsterdam en Chicago. 
 
© Nationale Zorggids