Logo van zorgorganisatie Severinus

Bij zorgorganisatie Severinus uit Veldhoven is een bestuurscrisis gaande. Onder de werknemers van de instelling voor gehandicaptenzorg zou een ‘angstcultuur’ heersen. Er is daarom een ultimatum gesteld door de zorgvakbonden. Dit meldt Omroep Brabant. 

Momenteel worden 800 verstandelijk gehandicapten verzorgt door Severinus. Het rommelt echter al enkele jaren omdat er flink bezuinigd moet worden. 
 
Dinsdag werd op een bijeenkomst duidelijk dat de werknemers kampen met een 'onveilig gevoel, gebrekkige communicatie en toenemende onrust'. Tevens zou er een ernstig gebrek aan vertrouwen zijn in het bestuur van Severinus. De zorgvakbonden NU'91, CNV Publieke Zaak en FBZ hebben daarom een ultimatum gesteld aan de directie. "Wat ons betreft is dit geen vrijblijvend verzoek maar een duidelijke eis", aldus Michel van Erp van NU'91.
 
"Wij gaan er vooralsnog van uit dat het zover niet hoeft te komen en dat het onafhankelijk onderzoek er in het belang van Severinus, haar medewerkers en haar cliënten komt."
 
"Doorgaan op de huidige manier is geen optie", aldus NU'91. Als Severinus er voor kiest het ultimatum te negeren, zo zegt de bond, dan wordt de eis door middel van acties kracht bijgezet. 
 
© Nationale Zorggids