Logo_thebe_logo

De zorgorganisatie Thebe met ruim 8.000 medewerkers in Midden- en West-Brabant heeft een nieuw zorgconcept uitgewerkt waarin het personeel in zelfsturende teams meer eigen verantwoordelijkheid krijgt in het organiseren van de zorg aan cliënten. Dat meldt Thebe in een persbericht.

Thebe is een aanbieder van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, thuiszorg en zorg in diverse woonzorgcentra. De organisatie ondersteunt haar teams op diverse vlakken zodat zij zo professioneel en zelfstandig mogelijk kunnen werken. Onderdeel van de zelfstandige teams is ook zelfregie op de eigen roosters.

Cliënten moeten bij Thebe ervaren dat hun hun eigen, persoonlijke zorgbehoeften en mogelijkheden centraal staan. Dat komt in de visie van Thebe het best tot zijn recht als medewerkers optimaal regelruimte krijgen om cliënten te ondersteunen. In samenwerking met het bedrijf Intus, dat  oplossingen bedenkt voor personeelsplanning, is een geïntegreerd websysteem opgezet voor zelfroosteren, dienstroosterplanning en flexpool, waarin medewerkers zelf hun rooster kunnen maken, aanpassen of bekijken.

Bestuurslid van Thebe Rob Stam: 'Een rooster is het raakvlak tussen werk en privé. Wij geloven dat meer regie over het eigen leven, en het zelf kunnen vormgeven van de werk-privé balans, ook indirect ten goede komt aan onze cliënten. Omdat medewerkers zelf kunnen aangeven wanneer ze kunnen werken, zijn ze niet meer bezig met privé afspraken en gaat de volle aandacht naar het werk. Met Intus bieden wij onze teams de gewenste ondersteuning daarbij.'

© Nationale Zorggids