Dokter kijkt naar beeldschermen
80 procent van de artsen die betrokken zijn bij ICT-projecten zeggen grote behoefte te hebben aan scholing op het gebied van IT. In een peiling van het AMC en artsenvereniging KNMG gaf de helft van alle artsen aan niet voldoende kennis of vaardigheden te hebben om ICT-projecten uit te voeren. Dit meldt Skipr naar aanleiding van een bericht van MedNet. 
 
Uit de peiling kwam naar voren dat, hoewel de deelnemers aangeven behoefte te hebben aan scholing, zij een volledige master opleiding te veel vinden. Aldus Nicolet de Keizer, docent en onderzoeker van het AMC, is modulair onderwijs populairder. 
 
Daarnaast gaven veel artsen aan dat ze graag een e-learning zouden volgen, hetzij volledig of in combinatie met fysiek contactonderwijs. De grootste behoefte aan het onderwijs werd geregistreerd bij artsen in de leeftijdscategorie van 34 tot 49 jaar. 
 
Er deden bijna duizend artsen mee aan de peiling. Het merendeel is werkzaam als medisch specialist of als huisarts. Een kwart van de ondervraagden was op het moment van de peiling betrokken bij een ICT-project of e-health-project. Het AMC en de KNMG hielden de peiling omdat zij proberen uit te vinden of er behoefte zou zijn voor een nieuwe deeltijdopleiding geheten ‘Health Informatica’.
 
© Nationale Zorggids