Normal_kraamzorg_baby

Kraamzorgaanbieder Naviva gaat nu ook in de regio’s Enschede-Haaksbergen en Hengelo 'buurtgericht kramen', waarbij een verloskundige praktijk met een vaste groep kraamverzorgenden uit de buurt werkt. Dat meldt Hengelo's Weekblad.

Door de koppeling van verloskundigen en kraamverzorgenden blijkt de samenwerking en betrokkenheid in de kraamzorg sterk te verbeteren. Volgens Naviva draagt dit bij aan de kwaliteit van de zorg. Voor gezinnen is het prettig en vertrouwd om te merken dat verloskundige en kraamverzorgenden nog beter op elkaar zijn ingespeeld, aldus Naviva.

Een betere samenwerking in de geboorteketen is een belangrijk thema in de ontwikkeling van de kraamzorg. Als een van de grotere kraamzorgaanbieders in Nederland hoopt Naviva een voortrekkersrol te kunnen spelen in de introductie van het 'buurtgericht kramen'. In december 2013 ging er een pilot van start in Almelo en Apeldoorn. Het project is per 1 mei uitgebreid naar de regio's Enschede en Hengelo. Naviva hoopt de nieuwe werkwijze dit jaar te kunnen doorvoeren in de gehele organisatie.

© Nationale Zorggids