Normal_13999589260098_1

(Novum) - Het Amerikaanse Pfizer is van plan het bod op zijn Britse branchegenoot AstraZeneca nogmaals te verhogen. De farmaceut bood eerder een prijs van ongeveer 84 dollar (61 euro) per aandeel, maar zou daar binnenkort nog een bedrag bovenop willen doen. Dat zeggen verschillende ingewijden dinsdag tegen financieel persbureau Bloomberg.

Ook zou Pfizer de aandeelhouders in de Britse firma een groter deel van het geboden bedrag in contanten willen geven, zo stellen twee bronnen. In het meest recente bod zouden aandeelhouders iets minder dan een derde van het geboden bedrag in cash ontvangen. Het overige deel zou dan in aandelen Pfizer worden uitbetaald.

Als de top van AstraZeneca ook na een hoger bod nog niet met de Amerikanen zou willen praten, dan volgt waarschijnlijk een vijandig bod, aldus de bronnen. In dat geval passeert Pfizer de top van AstraZeneca en mogen de aandeelhouders in de Britse farmaceut zelf bepalen of ze hun stukken aan de Amerikanen betalen. Die gang van zaken heeft echter niet de voorkeur.

Pfizer bracht anderhalve week geleden een bod van in totaal 106 miljard dollar uit op AstraZeneca. Dat wees de poging van de Amerikanen echter 'resoluut' van de hand. Begin dit jaar deed Pfizer al een bod van iets minder dan honderd miljard dollar.