Meanderlopers

Medewerkers van Meander Medisch Centrum (MMC) bereiden zich voor op deelname aan de Marathon Amersfoort. Op 15 juni verschijnen meer dan honderd ziekenhuismedewerkers aan de start van de vijf of tien kilometer, of van de halve of hele marathon. Dat meldt het MMC in een persbericht.

De Marathon Amersfoort zamelt geld in voor goede doelen van het Longfonds en Vrienden van MMC. Behalve de ABN AMRO Marathon en de Meander Halve Marathon kan er ook een afstand worden afgelegd van tien of vijf kilometer. Voor kinderen is er een Kidsrun van 1 kilometer. Het goede doel waarvoor dit jaar wordt gelopen is een vaccin tegen astma en extra voorzieningen voor patiënten op de longafdeling van het ziekenhuis. Wie deze projecten wil steunen, kan een donatie overmaken of een eigen sponsoractie starten op www.ikloopvoorgezondelongen.nl.

Eén van de Meander-medewerkers die dat heeft gedaan, is Christl Foekema. Ze werkt als communicatieadviseur in het ziekenhuis en hoopt op 15 juni haar tiende marathon te lopen. 'Als je zoals ik veel aan hardlopen doet, weet je hoe belangrijk je ademhaling is. Gezonde longen zijn van levensbelang. Ik loop op 15 juni niet alleen voor mezelf, voor de sportieve prestatie, maar ook voor al die mensen die graag zouden willen – maar het niet kunnen door een longziekte.

Het nieuwe Meander Medisch Centrum is eind 2013 in gebruik genomen. Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zet zich in voor extra voorzieningen voor patiënten, hun familie en bezoekers. Op deze wijze hopen ‘de vrienden’ bij te dragen aan een sneller en beter herstel van patiënten van het ziekenhuis. Op 15 juni komt het parcours van de marathon vlak langs het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids