Normal_copyright_stockfreeimages_medicatie

Op donderdag 12 juni vindt voor de tweede keer een zogenoemde Kenniskring Medicatieveiligheid plaats in het Gelderse Beusichem. Met minstens twintig deelnemende zorginstellingen zal hier worden gesproken over kwesties die verband houden met  medicatieveiligheid. Dat meldt de Farmaspecialist in een persbericht.

Het gespreksthema is dit keer ‘Dubbele controle van risicovolle medicatie; theorie én praktijk'. Het blijkt dat zorginstellingen veel vragen hebben over medicatieveiligheid en zonder uitzondering tegen uitvoeringsproblemen aanlopen. Regelmatig stelt de IGZ forse tekortkomingen op dit terrein vast. De Farmaspecialist wil hiervoor handvaten bieden.

Op het programma staan diverse lezingen over innovatieve projecten bij zorginstellingen en praktische hulpmiddelen, door adviseurs en docenten van de Farmaspecialist. Tevens zal Annerie van Es, zorgregisseur bij Zorgcentra De Betuwe, ingaan op de dubbele controle in de dagelijkse praktijk. Zorgcentra De Betuwe heeft al veel heeft uitgeprobeerd op het gebied van dubbelcontrole van risicovolle medicatie en is tot oplossingen gekomen die ze graag delen met collega-instellingen. De middag wordt afgesloten met een informele borrel.

De bijeenkomst op 12 juni is gratis bij te wonen en is speciaal bedoeld voor verpleegkundigen en verzorgenden die affiniteit hebben met medicatieveiligheid. De Kenniskring is van 13.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in Het Hof van Beusichem, onderdeel van Zorgcentra De Betuwe. Aanmelden is mogelijk tot en met 5 juni via ngundelach@defarmaspecialist.nl.

© Nationale Zorggids