Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

Het aangepaste sectorplan voor de zorg in de regio Haaglanden, dat door Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt op 12 mei werd ingediend, is door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) goedgekeurd. In dit plan is voor ruim 4,8 miljoen euro subsidie aangevraagd, zo meldt de werkgeversvereniging in een persbericht.

Door het sectorplan kunnen in de regio Haaglanden 700 zorgmedewerkers gebruik maken van een competentiescan of loopbaanadvies en krijgen 2.105 medewerkers een gerichte training. Voor 1.000 medewerkers wordt het mogelijk om deel te nemen aan een bijscholingsprogramma en twintig medewerkers kunnen een compleet opleidingsprogramma gaan volgen. De regeling geldt voor een projectperiode met een looptijd van twee jaar.

Het sectorplan moet bijdragen aan het oplossen van de arbeidsmarktproblemen als gevolg van hervormingen, bezuinigingen en decentralisaties in de zorg. Het plan voorziet erin dat de mobiliteitstrajecten en de van-werk-naar-werk-begeleiding op landelijk niveau worden opgepakt. De maatregelen zijn ook gericht op scholing en instroom van jongeren via regionale sectorplannen.

Minister Asscher heeft hiervoor een bedrag van in totaal 100 miljoen euro (inclusief overhead) uitgetrokken. Daarvan is 32,5 miljoen euro gereserveerd voor mobiliteitstrajecten en de van-werk-naar-werk-begeleiding en 67,5 miljoen euro voor scholing van medewerkers en de instroom van jongeren.

© Nationale Zorggids