Logo_haovu_logo

Het AMC heeft niets geleerd van het incident met huisarts Nico Tromp uit Tuitjehorn. Daarom kan het drama zo weer gebeuren. Dit schrijven de Huisartsen Opleiders VU (HaoVU) in een brief aan het AMC. RTV Noord-Holland meldt dit, nadat ze de brief hebben ingezien. 

Tromp pleegde vorig jaar zelfmoord nadat er een vermeend misstand over zijn functioneren gemeld was bij het AMC. Het AMC meldde de zaak bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In de brief verwijten de artsopleiders dat het AMC nooit toegegeven heeft dat ze allereerst met Tromp zelf hadden moeten praten. Het AMC heeft toegegeven dat ze Tromp hadden moeten vragen wat er was gebeurd, maar niet dat dit gedaan had moeten worden voordat ze de IGZ  erbij betrokken. 
 
Diverse arts-opleiders van de VU willen om deze reden geen co-assistenten van het AMC meer geleiden, zo schrijft Hans Burggraaff, voorzitter van de HaoVU. De melding van Tuitjehorn werd gedaan door een arts die in opleiding was bij het AMC. "Omdat het AMC niet erkent waar ze de fout in zijn gegaan zijn we bang dat het ieder van ons morgen ook kan overkomen," aldus Burggraaff. 
 
In de brief schrijft de HaoVU ook dat ze willen weten wat de gebeurtenissen rond Nico Tromp voor gevolgen heeft voor de verantwoordelijken bij het AMC. Tromp pleegde zelfmoord nadat hij beschuldigd was van verkeerde handelingen. 
 
© Nationale Zorggids