Logo_amstelring

(Novum) - Het Amsterdamse stadhuis Stopera is woensdag het decor van acties van personeel van de zorginstelling Amstelring uit de hoofdstad. De medewerkers willen aandacht van de gemeenteraad voor hun situatie. Ze zijn kwaad over de sluiting van drie van de achttien tehuizen van Amstelring, waardoor de komende twee jaar 139 medewerkers worden ontslagen. Donderdagmiddag volgt een actie bij het hoofdkantoor van zorginstelling Aafje in Rotterdam, waar ook banen verdwijnen.

Initiator van de acties Abvakabo FNV vindt dat Amstelring harder bezuinigt dan andere zorginstellingen, die door overheidsbezuinigingen allemaal moeten besparen. "Zorginstellingen bezuinigen niet allemaal met deze omvang en in dit tempo", liet bestuurder bij de vakbond Lilian Marijnissen dinsdag al weten. Abvakabo vindt dat Amstelring het personeel 'bij het grofvuil' zet. Amstelring vindt die uitspraken 'op het randje'.

Abvakabo heeft actrice Nelly Frijda voor hun zaak gewonnen. Zij laat zich woensdag rond het middaguur 'symbolisch bij het grofvuil zetten' voor het stadhuis, meldde de bond.