Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Bij de zorgorganisatie Savant Zorg in Helmond zullen in 2015 naar verwachting zo'n honderd voltijdbanen verdwijnen. 250 van de in totaal 1950 medewerkers zullen hierdoor hun baan verliezen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens bestuurder Jan Joris Heling van Savant Zorg zal vooral het personeel in de huishoudelijke ondersteuning en in de gespecialiseerde thuisbegeleiding worden getroffen door de ontslagronde. Het personeel is gisteren ingelicht.

Savant ziet zich genoodzaakt om te snijden in het personeelsbestand vanwege overheidsbezuinigingen die vanaf 2015 worden doorgevoerd. Volgens Heling moet de organisatie rekening houden met een verlies van vijf miljoen euro op een huidige omzet van 67 miljoen euro.

De organisatie streeft ernaar om het grootste deel van de mensen die hun baan verliezen te begeleiden naar ander werk. Gesprekken met de vakbonden zijn inmiddels opgestart. Nu'91, CNV en Abvakabo FNV stemmen ermee in dat mensen nu al op vrijwillige basis kunnen kiezen voor een 'werk naar werk'-traject.

© Nationale Zorggids