Normal_worskhop_zelfstandig_ondernemersschap_in_zorg_en_welzijn_2_juli_2014

Door bezuinigingen en reorganisaties binnen grote zorginstellingen gaan steeds meer zorgmedewerkers als zzp’er aan de slag. Zij hebben als zelfstandige meer kans op werk bij kleinschalige initiatieven als buurtzorg, zorgboerderijen, kinderopvang en ouderenzorg. Om in te spelen op deze maatschappelijke en economische ontwikkelingen, starten ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) en het ROC van Twente in september met een training voor (aankomende) zzp'ers in de zorg en welzijn. Dat meldt het ROC van Twente.

De training kan eraan bijdragen dat zorgprofessionals goed voorbereid als zzp’er aan de slag kunnen. Huidige mbo-studenten van de opleidingen Maatschappelijke zorg en Pedagogisch werk kunnen de extra training volgen via het reguliere traject, maar vanaf september kunnen ook (werkzoekende) zorgmedewerkers terecht bij de onderwijsinstelling om opgeleid tot worden tot zelfstandige. Hierbij komen alle aspecten aan bod om succesvol als ondernemer aan de slag te gaan.

De training vult een gat op dat de nieuwe werkwijze in de WMO/GGZ, de bezuinigingen in de zorg en de financiering van ons zorgstelsel van zorgmedewerkers vraagt. Er komen steeds meer kleinschalige zorginitiatieven, waarbij meer vraag is naar flexibiliteit en creativiteit van zzp’ers. ROZ en ROC van Twente willen met de training hun maatschappelijke rol vervullen richting de doelgroep en laten daarmee ook zien trends en ontwikkelingen nauw te volgen.

De training ‘zelfstandige ondernemer in de zorg- en welzijnsbranche’ start in september 2014 en vindt plaats op ROC-locatie De Gieterij in Hengelo. Het gaat om 18 bijeenkomsten van drie uur. Gastsprekers uit de zorg- en welzijnssector maken deel uit van het programma. Deelnemers sluiten de training af met het Europees erkende certificaat ECB*L. Meer informatie kan worden verkregen via het Contractbureau Zorg en Welzijn: 074-852 52 90 of aengelbertink@rocvantwente.nl.

Op woensdag 2 juli 2014 van 10.30 tot 12.30 uur vindt op ROC-locatie De Gieterij in Hengelo een gratis en vrijblijvende workshop plaats over zelfstandig ondernemerschap en de training. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan per mail via aengelbertink@rocvantwente.nl.

© Nationale Zorggids