Logo_logo_igz

(Novum) - Een voormalig inspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een waarschuwing gekregen in de zaak rondom de voormalig neuroloog Ernst Jansen. De inspecteur deed te weinig toen de Twentse ex-neuroloog in Duitsland aan het werk wilde. De klachten tegen twee andere inspecteurs in de zaak werden vrijdag afgewezen.

De inspecteur had onderzoek moeten laten doen naar de dossiers van de neuroloog in het Medisch Spectrum Twente (MST), waar Jansen eind 2003 de laan uit werd gestuurd. Omdat hij dit naliet, had had Jansen eigenlijk niet weer elders aan de slag gemogen.

Jansen had zijn problemen verder moeten melden aan de directie van de instelling waar hij aan de slag wilde. Hoewel de inspecteur in 2006 van de directeur van de Duitse kliniek te horen kreeg dat de neuroloog dit had verzwegen, heeft hij het daarbij gelaten.

Het regionaal tuchtcollege in Zwolle vindt een waarschuwing 'passend'. De man was destijds net inspecteur geworden. "Het is aannemelijk dat hij al zijn stappen intern heeft afgestemd", aldus het tuchtcollege in zijn oordeel.

Behalve de gewaarschuwde inspecteur was ook een klacht ingediend tegen zijn voorganger en zijn leidinggevende. Die klachten werden afgewezen, omdat ze volgens het tuchtcollege te weinig met de zaak te maken hadden.