Logo_ijsselland

Op woensdag 11 juni ontvingen kinderartsen I. Schuurman en I. Onvlee van het IJsselland Ziekenhuis de onderwijsprijs voor het 'Beste coschap 2013-2014' vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Kindergeneeskunde IJsselland Ziekenhuis was, samen met het coschap Interne geneeskunde en het coschap Heelkunde van het Diaconessenhuis Leiden, voor deze prijs genomineerd, zo meldt het IJsselland Ziekenhuis.

Een coassistent is een student geneeskunde die praktijkervaring opdoet in een ziekenhuis. De laatste periode van de 6-jarige opleiding geneeskunde bestaat uit verschillende stages (coschappen) in allerlei specialismen als coassistent. Tijdens de coschappen verlenen de aanstaande artsen zelfstandig patiëntenzorg, onder supervisie van een arts.

De Leidse Co-Raad heeft onder alle coassistenten die dit jaar hun coschappen hebben afgerond de vraag voorgelegd welk coschap in welk ziekenhuis zij het meest waardeerden. Het coschap Kindergeneeskunde van het IJsselland Ziekenhuis is in deze enquête dusdanig vaak genoemd dat dit heeft geresulteerd in een nominatie voor de titel 'Beste Coschap 2013-2014'. Waardering vanuit coassistenten is een ontzettend belangrijk onderdeel van het onderwijs.

De winnende kinderartsen Onvlee en Schuurman kregen bloemen en een bronzen beeldje overhandigd. De Leidse Co-Raad gaf in haar juryrapport aan waarom het onderwijs in het IJsselland zo gewaardeerd wordt: 'Het coschap Kindergeneeskunde in het IJsselland Ziekenhuis wordt geroemd om haar open sfeer en leuke kinderartsen. Coassistenten krijgen een grote verantwoordelijkheid maar worden hierbij door de artsen goed begeleid. Dit maakt het voor de co's een ideale leeromgeving.'

© Nationale Zorggids