Logo_knmg_logo

Op 8 oktober wordt het congres 'patiëntenveiligheid: van wantrouwen naar vertrouwen' georganiseerd. Het congres staat in het teken van een nieuwe visie op patiëntenveiligheid. “Veilig werken en veilig opleiden is vóór alles een kwestie van cultuur, niet van lijstjes afvinken,” zo verwoordt opleider heelkunde Jaap Hamming de visie. Dit meldt het KNMG. 

Thema
Het idee is dat er een cultuur moet worden gecreëerd waarin de focus van de patiëntenzorg ligt op het continu verbeteren van de zorg door mensen in teams samen te laten werken en hun veerkracht op het gebied van leren en presteren te vergroten. De mens is niet het probleem, maar de oplossing. In plaats van systemen en vinklijstjes, moeten vertrouwen en leiderschap van de professionals de bouwstenen zijn van patiëntenveiligheid. Door het zorgproces doorlopend te evalueren wordt geleerd van wat goed ging en wat beter kan. Daarbij moeten zorgprofessionals het initiatief nemen en het vertrouwen en de leiding krijgen, ook van bestuurders en beleidsmakers in de zorg. Hoe het benodigde open klimaat op de werkvloer moet worden gecreëerd, staat centraal op het congres. 
 
Voor wie
De doelgroep van het congres zijn: raden van bestuur, stafbesturen, centrale opleidingscommissies, medisch specialisten, (plaatsvervangend) opleiders, aios, beleidsmakers en zorgverzekeraars.  
 
Details
Het congres wordt gehouden op woensdag 8 oktober van 16.00 tot 20.00 uur in Hotel Figi, Het Rond 2, Zeist. Voor meer informatie en om aan te melden, klik hier
 
© Nationale Zorggids