Normal_manchester_airport_departure_sign

Twee voormalig directeuren van het Máxima Medisch Centrum hebben elk een ontslagpremie van anderhalve ton gekregen van het ziekenhuis. Beide directeuren hebben direct na hun vertrek een hoge nieuwe functie gekregen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Het betreft een directeur bedrijfsvoering en een directeur organisatieontwikkeling. RTL noemt de hoogte van de vertrekpremie 'opmerkelijk', omdat beide directeuren direct een nieuwe, hoge functie kregen na hun vertrek. De eerste is bij Thuiszorg Midden Gelderland aan de slag gegaan als directeur. De andere is directeur Veiligheid bij de Ommelander Ziekenhuis Groep geworden. 
 
René Westbroek, woordvoerder van het ziekenhuis: “De beide directeuren moesten vertrekken in het kader van een reorganisatie, waarbij een managementlaag is weggesneden. In hun contract stond dat zij bij eenzijdige opzegging recht hadden op zo'n vergoeding. Dat zijn behoorlijke bedragen, maar we moeten ons houden aan de afspraken.” Volgens het ziekenhuis maakt het daarbij geen verschil dat beide directeuren gelijk een nieuwe baan hadden. 
 
© Nationale Zorggids