Normal_artsen_patient

Een Nederlandse kankerpatiënt heeft met succes een uitzonderlijke behandeling ondergaan aan zijn slokdarm en lever in het Universitair Ziekenhuis van Gent (UZ). Nederlandse artsen hadden de man opgegeven. De behandeling was nog niet eerder in Nederland of België uitgevoerd. Dit meldt de Volkskrant. 

Nederlandse artsen hadden de patiënt al opgegeven; zij dachten dat hij nog maar tien maanden te leven had. Er was een uitzonderlijke behandeling nodig om hem te redden en deze was nog niet eerder in Nederland of België uitgevoerd. Het UZ besloot vervolgens om de behandeling, waarbij de tumor in de slokdarm en de uitzaaiingen in de lever werden verwijderd, uit te voeren. De artsen hebben de patiënt, de 62-jarige Nol van Bekhoven kankervrij verklaard, vijf maanden na de behandeling. Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws donderdag.
 
Volgens het UZ Gent kloppen er steeds meer Nederlandse patiënten bij hen aan. Dit zou komen, zo schrijft de Volkskrant, doordat de ziekenhuizen in Nederland steeds meer onder vuur komen te liggen omdat ze patiënten te snel opgeven.
 
© Nationale Zorggids