Logo_rode_kruis_logo

(Novum) - Een recordaantal van zeshonderd hulpverleners wordt de komende week ingezet bij de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvan gaan 357 vrijwilligers aan de slag om klein letsel zoals blaren te behandelen. Acht artsen en 31 verpleegkundigen helpen wandelaars bij kleine en grote ongevallen en de rest van de vrijwilligers wordt ingezet om onder meer de hulpposten te bevoorraden. Dat meldt het Rode Kruis zondag.

De eerste hulpposten van het Rode Kruis konden de drukte vorig jaar nauwelijks aan. Daarom heeft de organisatie dit jaar besloten maatregelen te nemen. Zo komt er een medische post op de start- en finishlocatie en worden meer verpleegkundigen ingezet.

Na het terugtrekken van het defensiepersoneel vorig jaar is het Rode Kruis de enige overgebleven organisatie die hulp verleent langs de route. Naast het personeel zet de hulporganisatie vijftig busjes, drie ambulances en een golfkar in om patiënten naar het behandelcentrum te vervoeren. Ook op de bezemwagens zijn verpleegkundigen van het Rode Kruis aanwezig.

Naar verwachting zal het eind volgende week warm worden. Het Rode Kruis roept wandelaars daarom op om goed voorbereid op pad te gaan. De hulporganisatie adviseert zonnebrand en petjes mee te nemen en genoeg te drinken.