Logo_tzorg

Aveant Thuishulp en Tzorg hebben een akkoord gesloten over de overname van de activiteiten in de gemeente Utrecht. Per 8 september neemt Tzorg 600 thuishulpen en hun cliënten over. Voor de cliënten zal er niets veranderen; zij behouden hun vertrouwde hulp. De overgang van activiteiten is onder voorbehoud van een positief advies van de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Dat meldt Tzorg in een persbericht.

Aveant Thuishulp is een onderaannemer van Careyn en heeft geen eigen leveringscontract met de gemeente Utrecht. Eerder dit jaar stopte Careyn met de activiteiten rondom de huishoudelijke zorg. In samenspraak met de vakbonden nam Tzorg de contracten van Careyn met gemeenten, ruim 4.000 huishoudelijke hulpen en 20.000 cliënten over.

Medewerkers van Aveant Thuishulp zullen in loondienst komen bij Tzorg, waarbij hun arbeidsovereenkomst over uren, beloningsniveau en anciënniteit wordt overgenomen.  Aveant Thuishulp en Tzorg organiseren komende week een informatiebijeenkomst in Utrecht om alle medewerkers zo goed mogelijk te informeren.

Directeur van Tzorg Mark van den Berg heet de medewerkers en cliënten van harte welkom. 'We helpen cliënten zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in hun eigen, vertrouwde omgeving. We gaan er voor zorgen dat ook hier alle cliënten de zorg krijgen die ze verdienen.'

© Nationale Zorggids