Normal_handjehelpen_stagiaires

"Beste stagiaire, bedankt namens Olga, een meisje dat veel heeft meegemaakt. Je bent naast haar blijven staan, ook al hield ze je soms af. En door samen naar een stage- en beroepenmarkt te gaan, hielp je haar om richting te geven aan haar toekomst."

Op 16 juli namen 32 stagiaires afscheid van Handjehelpen. Het afgelopen schooljaar hebben zij kennis gemaakt met de informele hulpverlening. De stagiaires kwamen bij de hulpvragers thuis, boden praktische hulp en ondersteunden zelfstandig kinderen en/of volwassenen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking of een chronische ziekte. Het voordeel was wederzijds: de stagiaires hebben veel geleerd en praktijkervaring opgedaan, de hulpvragers waren ontzettend blij met de geboden hulp.

Beste stagiaire, bedankt namens Els, die door jou de kleine praktische zaken in haar huis en in haar omgeving nu kan blijven doen, ondanks het verlies van haar geheugen.

Tijdens de afscheidsceremonie werden alle stagiaires persoonlijk toegesproken door de stagebegeleiders. Ontroerend waren de persoonlijke bedankjes namens de hulpvragers, voorgelezen door de stagebegeleiders.

© Nationale Zorggids