Normal_logo_olvg_onze_lieve_vrouwe_gasthuis

TIAS School for Business and Society heeft medisch specialist Peter van der Voort benoemt tot hoogleraar Healthcare. Van der Voort werkt sinds 2006 op de intensive care van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis-ziekenhuis in Amsterdam. Op 12 december vindt de officiële inauguratie van Van der Voort plaats. Dit meldt Zorgvisie.

TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Van der Voort wordt academic director van de Executive Master of Health Administration op de locatie in Utrecht. In deze functie leiding geven aan de opleiding en studenten begeleiden bij hun wetenschappelijke papers over organisatorische vraagstukken in de zorg. Ook is hij betrokken bij het opzetten van het HealthLAB.

Van der Voort zal daarnaast zijn onderzoek richten op kwaliteitsverbetering van acute zorg en de effecten van organisatieveranderingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Van der Voort: “Via deze functie kan ik bijdragen aan het integreren van theoretische kennis in de dagelijkse praktijk. Dat is ook wat TIAS steeds meer wil doen: een link met de maatschappij leggen”.

© Nationale Zorggids