Logo_nvve

De NVVE reikt op 19 november 2014 voor de derde maal de Paul van Eerde-Award uit. Deze onderscheiding wordt gegeven aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de problematiek rondom dementie en euthanasie. 

Dit jaar kunnen Casemanagers Dementie worden genomineerd, die op een bijzondere manier bijdragen aan het bespreken van het levenseinde bij dementie. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.
 
Paul van Eerde
De award is vernoemd naar Paul van Eerde, hoofdpersoon in de documentaire Voor ik het vergeet... (2008) van regisseur Nan Rosens. Hij was chemicus en leed aan de ziekte van Alzheimer. Toen hij de diagnose kreeg, wist hij meteen dat hij deze ziekte niet tot het einde wilde meemaken. Hij vroeg zijn arts om hulp bij zijn zelfgewilde levenseinde, maar vond geen gehoor. Van Eerde verzamelde dodelijke medicijnen en stapte, in overleg met en omringd door zijn familie, uit het leven voordat hij diep dement zou worden.  
 
De winnaar van de Paul van Eerde-Award 2014 mag een bedrag van 5000 euro bestemmen aan een doel dat bijdraagt aan het op de kaart zetten van de problematiek rond dementie en het zelfgewilde levenseinde. De prijs werd in 2010 voor het eerst uitgereikt aan de familie Van Eerde. Nominaties kunnen worden gedaan via de website www.nvve.nl/award. Of per post, te versturen aan NVVE, afdeling Communicatie, Postbus 75331, 1070 AH Amsterdam. Vermeld hierbij waarom u deze casemanager wilt nomineren.