Logo_image

Dichterbij, een organisatie die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, is sinds 1 augustus aan het reorganiseren. Er komen minder regio's, minder afdelingen en minder directeuren. In het najaar gaan ontslagen vallen, zo wordt verwacht. Dit meldt de Gelderlander. 

Dichterbij zegt te moeten reorganiseren omdat de zorg anders georganiseerd wordt. Daarom heeft ze haar werkgebied sinds vrijdag opgedeeld in 4 regio's. De regio's zijn: noord en midden (met kantoor en directeur in Nijmegen), oost (Gennep), west (Oss) en zuid (Venlo). De instelling heeft daarnaast het aantal directeuren van 11 teruggebracht naar 7. Er is nog niemand ontslagen. 
 
In het najaar, zo werd eerder al aangekondigd, worden 273 arbeidsplaatsen geschrapt. In totaal zijn er 3100 arbeidsplaatsen. Er zullen dan ontslagen vallen als mogelijk 530 mensen hun baan verliezen. Dichterbij gaat per 1 januari samen met een ander bedrijf de zorg aan cliënten die thuis wonen verzorgen. Het is nog niet bekend met welk bedrijf dit gaat gebeuren. 
 
© Nationale Zorggids