Logo_logo_zuidzorg_eindhoven

Het ontslag van 140 mensen bij zorginstelling ZuidZorg in Veldhoven zal hoe dan ook door moeten gaan. Dat heeft bestuurder Charles Laurey van ZuidZorg laten weten in een reactie op het nieuws dat het UWV waarschijnlijk nog geen ontslagvergunning zal verlenen. Dat meldt Omroep Brabant.

De zorginstelling verleent kraamzorg, jeugdgezondheidszorg en thuiszorg in Eindhoven en omliggende gemeenten. Uitkeringsinstantie UWV vindt dat zorginstellingen op de zaken vooruit lopen met ontslagaanvragen terwijl er nog aanbestedingen lopen bij gemeenten. Zorginstellingen kunnen per gemeente inschrijven op zorgtaken. 'Zolang die aanbestedingen nog lopen, verlenen we  geen ontslagvergunning', zegt woordvoerder Azarja Gutter van het UWV.

ZuidZorg heeft nog een aanbestedingsprocedure lopen in Eindhoven, maar Laurey zegt zeker te weten dat er na 1 januari minder werk is. 'Dat heeft alles te maken met bezuinigingen in de zorg, en dan zorg je als goed werkgever dat je daarop voorbereid bent', aldus de bestuurder van ZuidZorg.

Binnen de organisatie is inmiddels onrust ontstaan onder het personeel na de berichten over de opstelling van het UWV. 'Mensen krijgen weer hoop, dat is logisch', zegt Laurey. Het ontslag van de 140 werknemers zal desondanks gewoon doorgaan. Naar verwachting zal het UWV deze of volgende week een beslissing nemen over de ontslagaanvraag van ZuidZorg.

© Nationale Zorggids