Logo_ggz_drenthe

Bij GGZ Drenthe zullen 250 banen verdwijnen als gevolg van een reorganisatie. Volgens de organisatie moet er flink bezuinigd worden omdat zorgverzekeraars steeds minder budget toekennen  en omdat de ggz in het komende jaar zal worden heringericht als gevolg van overheidsmaatregelen. Dat meldt GGZ Drenthe.

Om met minder geld toch zoveel mogelijk mensen hulp te kunnen bieden zal GGZ Drenthe de zorg anders organiseren. Naast het schrappen van 250 fte zal de hulp korter worden en dichter bij huis gebeuren. Hiervoor wordt alle acute klinische zorg vanaf het einde van dit jaar geconcentreerd op één locatie in Assen, waarbij extra opnameplekken komen voor mensen in crisissituaties. De kliniek in Emmen zal worden gesloten en de kliniek in Hoogeveen wordt ingericht voor opname van ouderen. Daarnaast wordt fors bezuinigd op ondersteunende diensten.

Aan het samenbrengen van opnameplaatsen zitten ook voordelen. Doordat alle benodigde deskundigheid straks op één plek aanwezig is, is GGZ Drenthe beter in staat om straks dag en nacht de beste kwaliteit van zorg te leveren. Omdat de crisisopvang van GGZ Drenthe straks dichtbij de politie in Assen zit zal een snellere overdracht van cliënten mogelijk worden. Daarnaast komt er medio 2015 een spoedpoli in Assen voor mensen die acute zorg nodig hebben.

GGZ Drenthe laat weten er alles aan te doen om de reorganisatie op zorgvuldige wijze uit te voeren, waarbij wordt geprobeerd om boventallige medewerkers te herplaatsen op vrijgekomen functies door natuurlijk verloop (stoppen van tijdelijke contracten, pensionering of vrijwillig vertrek), of elders.

© Nationale Zorggids