Normal_abvakabo

Volgens vakbond Abvakabo FNV komt GGZ Nederland de afspraken uit het sociaal akkoord niet na. De vakbond zegt verbijsterd te zijn over de houding van de werkgever nu de partijen in onderhandeling zijn voor een nieuwe cao ggz. 

De werkgever wil de wachtgeldregeling bijna volledig afbreken, terwijl het juist nu, nu de werkgelegenheid onder druk staat in de ggz, belangrijk is dat werknemers een vangnet behouden. Verder komt GGZ Nederland de afspraken uit het sociaal akkoord niet na, zoals beperking van flexwerk en behoud van banen, aldus de vakbond. GGZ Nederland geeft aan zich niet aangesproken te voelen door het sociaal akkoord. 
 
“Werknemers in de ggz zitten al ruim anderhalf jaar zonder nieuwe cao. Over de jaren 2013 en 2014 wil de werkgever geen loonsverhoging geven, waardoor de koopkracht van deze werknemers ook nog eens flink achteruit gaat”, aldus Anja Dijkman, bestuurder Abvakabo FNV. “Daarnaast wil de werkgever af van de verplichting voor een doorlopend sociaal plan. Juist daarin worden goede afspraken gemaakt voor van-werk-naar-werk trajecten en behoud van werkgelegenheid. Het is absurd dat er alleen maar verslechteringen geboden worden en ze geen stap in onze richting komen.”
 
Abvakabo FNV beraadt zich binnenkort samen met de leden op vervolgstappen