Logo_logo_blau_vlak_met_logo_1583x1583_0

Landelijk centrum voor autisme, het Dr. Leo Kannerhuis, snijdt een managementlaag weg uit de organisatie. 10 directiefuncties worden geschrapt. De klinieken en poli-klinieken in Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Oosterhout, Oosterbeek en Doorwerth gaan verder zonder locatiedirecteur. Dit meldt de Gelderlander. 

De maatregel, zo legt bestuurder van het Dr. Leo Kannerhuis Henrie Henselmans uit, hangt samen met een nieuwe kijk op de behandelmethode. "We werkten eerder locatiegericht met in elke kliniek en poli-kliniek een eigen directeur. Nu halen we de schotten tussen die klinieken weg en gaan op basis van 3 leeftijdsgroepen werken. Kinderen tot 12 jaar, dan de leeftijdsgroep 13-23 en tenslotte 23 jaar en ouder. De functie van locatiedirecteur vervalt."
 
De reorganisatie bij het centrum voor autisme treft 10 van de in totaal 650 medewerkers van de organisatie. Henselmans hoopt de operatie zonder gedwongen ontslagen uit te kunnen voeren.  "We werken aan herplaatsing in de organisatie of begeleiden mensen naar een functie elders."
 
© Nationale Zorggids