Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_computer_zaken_overleg_uitleg

Arbo Unie introduceert de Videochat Werk en Gezondheid: een gratis online gesprek met de bedrijfsarts over werk en gezondheid. De chat is bedoeld voor alle actief werkenden boven de 18 jaar, die via video-conferencing op een laagdrempelige manier antwoord willen krijgen op korte en praktische vragen over omstandigheden op het werk. Dit meldt Arbo Unie. 

De videochat is een gratis service voor actieve werknemers en iedereen die werkend is als zzp-er. Ongeacht het contract dat er eventueel al is met een arbo-dienst. De Videochat richt zich op werknemers die niet ziek zijn. Hiermee is het een laagdrempelige aanvulling op het arbeidsomstandighedenspreekuur, dat door lang niet alle organisaties wordt aangeboden aan haar werknemers.

‘De bedrijfsgezondheidszorg krijgt in Nederland verdeelde aandacht. De zorg en begeleiding van medewerkers die ziek worden en re-integreren is goed geregeld. Dat blijkt ook uit een jaarlijks dalend gemiddeld ziekteverzuimpercentage, dat nu ligt op 3,9 %. De aandacht voor de 96 % actief werkenden kan echter veel beter. Arbo Unie maakt zich sterk voor meer aandacht van werkgevers en werknemers voor preventieve maatregelen. Want voorkomen is beter dan genezen’, aldus Wim Schimmel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arbo Unie. 'Hier geven wij op een moderne manier invulling aan met de introductie van de Videochat.'  De introductie van de Videochat vormt ook de opmaat voor online contact met onze professionals tijdens het reguliere spreekuur.

 
 © Nationale Zorggids