Logo_dagvanplastischechirurgie

Op vrijdag 21 november houden de plastisch chirurgen van het St. Anna Ziekenhuis open huis. Zij doen dit in het kader van de landelijke Dag van de Plastische Chirurgie. Belangstellenden zijn die dag van harte welkom in de centrale hal van het ziekenhuis (Bogardeind 2, Geldrop). Zij kunnen hier van 9.00 uur tot 16.00 uur terecht voor informatie, een speeddate met de plastisch chirurgen en antwoorden op vragen. Aanmelden is niet nodig.

Plastisch chirurgen vervullen een cruciale rol bij onder andere hand- en polsletsels, brandwonden, grote trauma’s, borstreconstructies na borstkanker, schisis en andere aangeboren afwijkingen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vormt cosmetische chirurgie (het mooier maken van mensen) slechts een deel van hun werk. De focus ligt vooral op het bieden van specialistische zorg.

Tijdens de open dag staat in de centrale hal van het ziekenhuis een informatiestand met folders, verschillende protheses en hechtmaterialen. Bezoekers kunnen hier ook zelf leren hechten. De stand wordt bemand door medewerkers van het team plastische chirurgie van het St. Anna Ziekenhuis. Verder kunnen bezoekers de hele dag - vrijblijvend – in het ziekenhuis terecht met vragen over borstreconstructie, borstverkleining of -vergroting, littekencorrectie, ooglidcorrecties, botox en algemene vragen over handchirurgie en gelaatsreconstructies.

De landelijke Dag van de Plastische Chirurgie is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

© Nationale Zorggids