Normal_tandarts_kies_kiezen_tanden_trekken

Tandartsen die in Nederland aan het werk willen, zouden verplicht een taaltoets moeten doen. Dit vinden tandartsenorganisaties KNMT en ANT. Door middel van een taaltoets willen de organisaties de kans verkleinen dat een buitenlandse tandarts gewoon in Nederland aan het werk gaat terwijl ze in eigen land het vak niet meer uit mogen oefenen. Dit meldt de NOS.

In het programma De Ochtend op NPO Radio 1 legt Jan Willem Vaartjes van de ANT uit wat de tandartsenorganisaties met de invoering van een verplichte taaltoets willen bereiken. Vaartjes: "Als je de taal leert, laat je zien dat je gemotiveerd bent, dat je toegewijd bent aan je vak en dat je wilt werken in Nederland." De taaltoets moet er aldus Vaartjes voor zorgen dat alleen serieuze tandartsen zich in Nederland vestigen. 
 
Steeds meer buitenlandse tandartsen komen naar Nederland omdat er te weinig tandartsen worden opgeleid in ons land. Het televisieprogramma Altijd Wat Monitor toonde eerder al aan dat tandartsen die in het buitenland een beroepsbeperking- of verbod hebben, hier gewoon aan de slag kunnen. Tandartsenorganisaties KNMT en ANT willen dit probleem dus ondervangen door een taaltoets in te voeren. 
 
© Nationale Zorggids