Normal_kinderpret_in_spoorwegmuseum_utrecht

'En nu gaan we met zijn allen zingen voor Handjehelpen, want Handjehelpen is jarig!', riep Ruud door de zaal met gasten die woensdag naar het Spoorwegmuseum in Utrecht waren gekomen voor het jubileumfeest van de vrijwilligersorganisatie. Maar liefst 500 gasten bezochten het jubileumfeest waar het belang van vrijwilligerswerk nadrukkelijk werd onderstreept. Dat meldt Handjehelpen.

Veel vrijwilligers maakten gebruik om samen met hun hulpvragers gratis het museum te bezoeken en namen ook de kinderen uit de hulpgezinnen mee. Zij mochten voor deze ene keer op de rails staan om te poseren voor een prachtige stoomlocomotief. Ook de in de koninklijke treincoupe waren een hoop 'blije bekkies' te zien.

Directeur van Handjehelpen Irene Domburg: 'Onze vrijwilligers zijn hun gewicht in goud waard. Zij vinden het vaak gewoon wat zij doen, maar voor hun hulpvragers is het heel bijzonder. Laatst sprak ik iemand die een maatje heeft via ons en zij vertelde dat ze zich speciaal mooi aankleedt en extra verzorgt als haar vrijwilliger komt. Dan kun je toch zien dat een vrijwilliger het verschil maakt. Daar ben en blijf ik heel erg trots op!'

Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen mensen met een beperking en vrijwilligers, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Handjehelpen is in 35 jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie met 18 medewerkers. In 2014 is door meer dan 1300 vrijwilligers en stagiaires ruim 120.000 uur hulp geboden in de thuissituatie bij kinderen en volwassenen met een beperking. Handjehelpen is actief in de regio Utrecht.

© Nationale Zorggids