Normal_winnaressen_mooi_mens_verkiezing_geflankeerd_door_anita_witzier__l__en_monique_kempff__r_

Zaterdag maakte Anita Witzier op de Inspiratiedag voor de Zorg van Stichting IZZ bekend wie de winnaars zijn geworden van de Mooi Mens Verkiezing 2014. De Utrechtse Lisa Tarmidi – begeleider bij zorgorganisatie Altrecht Talent - won de juryprijs vanwege haar initiatief LifestyleStore TNL, waar jonge mensen met een kwetsbare achtergrond een leerwerkervaringstraject kunnen volgen. De publieksprijs werd gewonnen door Joyce van Vliet, die met haar initiatief Stichting Empower uit Zwolle de meeste stemmen op Facebook verzamelde. Dat meldt Stichting IZZ.

Met de verkiezing Mooi Mens worden zorgmedewerkers met mooie eigen initiatieven in de schijnwerpers gezet. Met de LifestyleStore TNL runt Lisa Tarmidi, zelf werkzaam als psycholoog  in de geestelijke gezondheidszorg, een kapsalon waar mensen leer-werkervaringstrajecten volgen. Hier helpt zij cliënten, die door een psychiatrische achtergrond tussen wal en schip dreigen te vallen, om weer te kunnen meedraaien in de maatschappij.

Joyyce van Vliet won de publieksprijs als coördinator en (weerbaarheids-)trainer bij Stichting Empower. Van Vliet helpt kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis om hun weerbaarheid te vergroten, door bijvoorbeeld sporten, bewegen en een gezonde levensstijl aan te moedigen. Hiermee vergroten zij hun vaardigheden, overwinnen zij angsten en krijgen zij weer vertrouwen in zichzelf.

© Nationale Zorggids