Normal_xbox_gamen_gaming

Games zijn in opkomst. Als vermaak, maar ook als hulpmiddel in het onderwijs, de veiligheidssector en de zorg. Steeds vaker worden spellen en simulaties op de computer ingezet voor het opleiden van medische professionals, zo meldt Windesheim.

Op dinsdag 18 november organiseren Windesheim en de Isala Academie het ‘Let’s Play’ evenement, waarin artsen in opleiding medische games kunnen spelen die zijn ontwikkeld door Nederlandse game-studio’s in samenwerking met artsen. Simulaties en games maken het voor artsen mogelijk om te trainen in een veilige omgeving, waarin fouten maken geen consequenties heeft voor patiënten. Daarmee dragen zij bij aan de vaardigheden van artsen en dus uiteindelijk aan een nog betere zorg voor de patiënt.

Windesheim is al jaren actief op het gebied van serious gaming en Isala wil graag de innovatieve mogelijkheden van games voor het opleiden van medische professionals verkennen. Hierdoor ontstond het idee voor het gezamenlijke event Let’s Play. De game-studio’s Simendo, Grendel Games, Little Chicken, IJsfontein, Weirdbeard, UMCU en Windesheim ICT presenteren 18 november hun games die artsen uitlokken tot spelen. Daarnaast kan men kennismaken met de humanoïde zorgrobot ’Zora Qbmt’.

© Nationale Zorggids