Normal_vuile_vaat_vieze_keuken

Elke dag worden er tweeduizend mensen in Nederland ziek door een voedselvergiftiging als gevolg van een slechte hygiëne. Samen met het Voedingscentrum start het ministerie van Volksgezondheid  vandaag met een campagne om mensen te wijzen op het gevaar van bacteriën en schimmels in de keuken, zo meldt de NOS.

Veel mensen lopen een voedselvergiftiging op doordat zij met ongewassen handen vlees klaarmaken of niet elke dag hun vaatdoek verschonen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil met de campagne 'weggezakte kennis' over hygiëne in de keuken weer naar boven halen. Er worden bijvoorbeeld tips gegeven over de temperatuur in de koelkast, het gebruik van een aparte snijplank voor het snijden van vlees en het apart houden van rauw en gaar voedsel.

Schippers zegt het haar verantwoordelijkheid te vinden dat de voedselkwaliteit in Nederland zo goed mogelijk is. 'Dat betekent dus ook iets voor degene die het voedsel koopt en klaarmaakt', zegt de minister. 'Als die daar niet hygiënisch mee omgaat en vervolgens ziek wordt, hebben we een zieke te veel.'

© Nationale Zorggids