Logo_igz

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Honorable Henry Carlyle Every Home of Saba onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is er sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en gaan verbeteringen te langzaam. 

Het Honorable Henry Carlyle Every Home of Saba (The Home) is een kleinschalig verpleeghuis op het eiland Saba dat verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding en verblijf biedt aan 17 cliënten. Tijdens verschillende inspectiebezoeken bleek dat er aanhoudende problemen waren met de kwaliteit en veiligheid van zorg. Zo pasten de kennis en vaardigheden van de directie en medewerkers niet goed bij de zorgbehoefte van de cliënten. Verder moest het bewaren en verstrekken van medicijnen veiliger. Er was onvoldoende toezicht in de woonkamer en de kans op vallen was groot omdat de woonruimte niet overal veilig was. Ook was er geen ontspanningsaanbod en onvoldoende privacy voor de bewoners.
 
De directie is er tot nu toe niet in geslaagd om te voldoen aan alle voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg. Daarom heeft de inspectie The Home voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. In die periode moet the Home voldoen aan door de IGZ opgelegde maatregelen. De inspectie heeft gezien dat The Home inmiddels al verschillende verbetermaatregelen heeft genomen.
 
© Nationale Zorggids