Normal_vumc

De raad van toezicht van Stichting VU-VUmc heeft prof. dr. ir. Johannes (Hans) Brug (1963) per 1 januari 2015 voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de raad van bestuur van VUmc in Amsterdam. Per 1 maart 2015 zal hij de functie van decaan overnemen. Hans Brug volgt prof. dr. Wim Stalman op, de huidige decaan en vicevoorzitter van de raad van bestuur. Stalman gaat per 1 maart 2015 met emeritaat. Dit meldt het VUmc.

Hans Brug is sinds 2007 verbonden aan het VUmc, toen hij werd benoemd tot directeur van het EMGO Instituut voor onderzoek naar zorg en gezondheid. Deze functie combineerde hij vanaf 2008 met die van divisievoorzitter. In 2012 werd hij bij VUmc benoemd tot vice-decaan. Voorafgaand aan zijn komst naar VUmc werkte Brug bij het Erasmus Medisch Centrum en was hij als onderwijsdirecteur werkzaam bij de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit Nederland.

Brug studeerde onder meer voedingswetenschappen en epidemiologie. Hij promoveerde in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Voor zijn wetenschappelijk werk ontving hij internationale erkenning, onder andere als president van de internationale wetenschappelijke vereniging in zijn vakgebied, en een gasthoogleraarschap aan Deakin University in Melbourne (Australië).

© Nationale Zorggids