Normal_brief_geld_vijftig

Zorgverzekeraar IZZ gaat in 2015 eenmalig vijftig euro teruggeven aan klanten die een collectieve aanvullende verzekering hebben afgesloten. Als reden hiervoor noemt de Stichting IZZ dat de zorgkosten van de collectieve IZZ Zorgverzekering komend jaar minder hard stijgen dan eerder werd gedacht. Dat meldt Skipr.

Volgens een woordvoerder van IZZ blijkt uit recente gegevens over het zorggebruik dat de kosten lager uitvallen dan aanvankelijk werd verwacht tijdens het vaststellen van de premies. 'We hebben daarom onderhandeld met Coöperatie VGZ dat de premies alsnog wat omlaag gaan voor 2015', aldus de woordvoerder.

IZZ is een zorgverzekeraar voor werknemers en werkgevers in de zorg. 'We vinden het heel belangrijk dat zorgmedewerkers een goede aanvullende verzekering kunnen afsluiten die ook betaalbaar is. Met een aanvullende verzekering worden behandelingen vergoed die juist voor medewerkers in de zorg belangrijk zijn, zoals fysiotherapie', zegt de woordvoerder. De teruggaaf geldt alleen voor mensen van achttien jaar of ouder met een aanvullende verzekering en wordt in februari 2015 uitgekeerd.

© Nationale Zorggids