Logo_smc_logo2-300x68

In het ziekenhuis SMC in Spijkenisse zullen opnieuw banen verdwijnen. Van de in totaal 400 banen staan er vijftig op de tocht. De directie van het ziekenhuis kan niet uitsluiten dat er gedwongen ontslagen zullen vallen. Dat meldt RTV Rijnmond. 

Het ziekenhuis stond voorheen bekend als het Ruwaard van Putten ziekenhuis, dat in 2013 failliet ging. Als gevolg van dat faillissement verloren 330 van de ruim 800 medewerkers hun baan. Ooit werkten er meer dan 1000 mensen. Directeur Martin Verveer heeft laten weten dat een nieuwe reorganisatie onvermijdelijk is. Vanaf 2015 dreigt voor het ziekenhuis een tekort van twee miljoen euro op een begroting van 42 miljoen euro. 'Als we de andere kant opkijken en niet ingrijpen, zijn de gevolgen veel groter', aldus Verveer.

De sanering zal mogelijk het einde betekenen van specialismen. Welke dat zijn is nog niet bekend. In het ziekenhuis worden al geen levensbedreigende operaties meer uitgevoerd. Ook heeft het SMC geen afdelingen voor klinische gynaecologie en kindergeneeskunde.

© Nationale Zorggids