Logo_pvda_logo
De Partij van de Arbeid (PvdA) heeft gisteren een website gelanceerd over de langdurige zorg: www.pvda.nl/zorgindebuurt. Op de website staat beschreven wat er verandert op het gebied van de langdurige zorg. Ook worden voorbeelden besproken waar deze zorg in de buurt mooie resultaten oplevert en kunnen betrokkenen reacties geven. Dit meldt de PvdA. 
 
PvdA-voorzitter Hans Spekman presenteerde de website maandagavond in het tv-programma Jinek. Via de website kunnen mensen hun bevindingen aan de PvdA laten weten. Wat gaat er goed, wat gaat er niet goed en wat zijn de lokale ervaringen? Met de reacties van de website gaan PvdA-politici, landelijk en lokaal, aan de slag om waar nodig verbeteringen door te voeren. Hans Spekman: "Er verandert veel in de langdurige zorg. Om de toekomst van de verzorgingsstaat te garanderen was aanpassing hard nodig. Al die professionals worden nu gehinderd door een star systeem dat weinig ruimte laat voor maatwerk."
 
"Grote wijzigingen gaan samen met nieuwe ervaringen. Wij vragen aan alle betrokkenen om hun ervaringen met ons te delen. Goede ervaringen, waar er op de website al een aantal van te vinden zijn, en ook de slechte ervaringen. Op die manier kunnen politici van de PvdA bijsturen waar nodig, of goede voorbeelden overnemen," aldus Spekman. 
 
© Nationale Zorggids