Logo_download

Kennisplein Gehandicaptensector en Kennisplein niet-aangeboren hersenletsel (NAH) organiseren op 29 januari de bijeenkomst 'focus op NAH binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg'.  Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de belangrijkste uitdagingen die komen kijken bij de begeleiding van verstandelijk beperkte cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

Het signaleren van niet-aangeboren hersenletsel is complex door de diversiteit van de gevolgen en het feit dat de gevolgen zich pas na verloop van tijd manifesteren. Ook wordt NAH niet altijd herkend. Onder mensen met een verstandelijke beperking komt NAH ook voor. Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de specifieke uitdagingen die NAH in de gehandicaptenzorg met zich meebrengt. Deelnemers krijgen via lezingen en workshops inzicht in de laatste kennis op het gebied van mensen met NAH. Daarnaast krijgen uitvoerenden gedurende de dag praktische tools en aanpakken gepresenteerd. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, onder meer aan de hand van casussen. 
 
De bijeenkomst vindt op 29 januari van 9.30 tot 16.00 uur plaats in 't Veerhuis in Nieuwegein. De kosten voor de bijeenkomst bedragen 195 euro p.p. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. 
 
© Nationale Zorggids