Normal_therapie

De christelijke ggz-instelling De Hoop in Dordrecht heeft een psychiater in dienst die in 2012 werd veroordeeld voor het in bezit hebben van kinderporno. Het bestuur van de ggz-instelling voor verslavingszorg was hiervan op de hoogte toen de psychiater werd aangenomen, zo meldt de Volkskrant.

De psychiater werd veroordeeld voor het bezit van 66.000 filmpjes en foto's van kinderen. Tijdens de sollicitatie heeft hij openheid van zaken gegeven. Volgens ggz-directeur Jaap de Gruyter werd de instelling voor 'een groot dilemma' geplaatst, maar heeft men gemeend de man een tweede kans te moeten bieden. De Nijmeegse psychiater wordt intensief begeleid en zou uitsluitend met volwassenen werken. De evangelische instelling voor verslavingszorg houdt zich aan de regels die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn opgelegd aan de psychiater. Zo mag hij geen jongeren behandelen of mensen die zelf te maken hebben met seksuele stoornissen of trauma's.

De vraag is nu of de situatie zo kan blijven bestaan. In de afgelopen jaren waren slechts een paar leidinggevenden in de verslavingsinstelling op de hoogte van het strafblad van de psychiater. De zaak komt nu in de openbaarheid omdat het tv-programma De Monitor twee uitzendingen aan de arts wijdt.

© Nationale Zorggids